"Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away"

16 april 2013

3 days in San Francisco

Efter vinprovning och fallskärmshopp rullade vi in mot San Francisco med ett delirium av vin blandat med adrenalin, utsikten av Golden Gate fick oss att återgå till normaltillstånd. Efter många om och men hittade vi en fri parkering så att vi kunde gå ut och beakta den enorma hängbron en liten stund. 


Lämnade tillbaka hyrbilen så nu var det dags att börja kånka enorma väskor på riktigt, San Francisco kanske inte är det bästa stället att börja på insåg vi snart då gatorna faktiskt ÄR branta (jag förstår att bilarna kan flyga så långt på filmerna).

Häftigast under våra dagar i San Francisco var helt klart Alcatraz, detta gamla militärfort som blev världens rymningssäkraste fängelse och hade fångar som Al Capone men lades ner för att det blev så dyrt. Jag har aldrig varit i ett fängelse förut men efter att ha sett de små cellerna och utsikten de hade mot friheten som fanns här förstår jag att de var helt förstörda när de kom ut.


Hålet under sinken karvades ut med skedar, cellen tillhörde en av dem som lyckades fly från Alcatraz.
Tjocka väggar mot friheten.
En isoleringscell. Fången fick komma ut en gång per vecka.




















Så, Gloden Gate -check, Alcatraz -check, vad mer att göra i San Francisco? Åka spårvagn?! Det har vi faktiskt inte gjort.. men vi har sett många så det får räcka. Dricka öl?! Jajemen, det har vi! Shoppat?! Klämt in lite shopping också ja. Mer?! Hållt i hatten när det blåst så fruktansvärt mycket, gått på ett stort naturmuseum och mått allmänt gôtt!

Sparvagnar..
..och branta gator!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar