"Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away"

12 april 2013

Mooot redwood skogeen!

Mörkret hade hunnit lägga sig när vi körde förbi "Welcome to California" skylten, vägarna blev allt krokigare och jag vaggades in i en dvala.. MEN vaknar snabbt av Johan som skräms av vad som dyker upp efter kurvan, nämligen ett träd! Nu körde vi längs Redwood Highway och träden tornade upp sig som skyskrapor längs vägkanten, man kände sig plötsligt väldigt liten, Johan trodde att vi var i Jurrasic Park och jag kände mig som Alice i underlandet.



Tillbringade en natt på ett tvättäkta amerikanskt motel; megastor amerikanska i receptionen, rader av dörrar omkring parkeringen varav 244 stod på vår och den röda heltäckningsmattan prydde rummet. Morgonen efter blev det toast, ägg och ett telefonsamtal, knep sista platserna till att hoppa fallskärm på söndag!! Redan nervös.. Efter det gav vi oss ut på upptäcktsfärd i skogarna! Världens högsta träd väntade oss längs stigarna, och det var högt absolut, men när vi hade gått runt någon timme var man så fylld av "höga" intryck och hade inte plats för några mer redwoods på näthinnan så vi satte oss i chevan och fortsatte söderut.






Nu känns det som man är USA på riktigt också, på vischan är det skruttiga hus och när man närmar sig städer blir allting större; bilar, reklamskyltar osv. Så långt som vi har kommit hittills kan man minst sagt säga att naturen är "stor"slagen, vägen mot kusten var extra snirklig, men vi fick belöning när vi nådde en solnedgång vid kusten:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar